Tulipánhagyma-e a bitcoin?

2018.08.27

A rögzített mennyiség akár a bitcoin vesztét is okozhatja, ez a rendszer Achilles-sarka, de ha el is tűnne, mindössze néhány milliárd dollár veszne oda, ami szúnyogcsípés a világgazdaságnak. A veszély ellenére a bitcoin működik, mint pénz, és fontos, hogy pénzként, és ne befektetésként gondoljunk rá - az elmúlt év volatilitása az őrületé volt. A kriptopénzek világában folyamatos a fejlődés, születnek és születhetnek újabb és jobb megoldások, megvan az esély arra, hogy ezek közül valamelyik jól működjön.

A hype elmúlt, az árfolyam harmadolódott, a híreket már vadászni kell róla, felmerülhet a kérdés, hogy érdekes lehet-e ez még bárkinek, de mivel meggyőződésem, hogy a kriptopénzek 2019-ben is hoznak majd izgalmakat, szerintem nem szabad sutba dobni a bitcoint.

A címben azzal kezdtem, hogy a bitcoin is tulipánhagyma, de ne szaladjunk egyből ennyire előre. Kezdjük egészen máshol, John Oliver definíciójával, mert ez a kedvencem. Márciusi összefoglalóját azzal kezdte, hogy

A BITCOIN MINDEN, AMIT NEM ÉRTÜNK A SZÁMÍTÓGÉPEKRŐL, ÖSSZEKEVERVE MINDENNEL, AMIT NEM ÉRTÜNK A PÉNZRŐL.

Hibátlan leírás. Nem állítom, hogy akár a számítógépekről, akár a pénzről mindent tudnék, az alábbiakban mégis megpróbálom kibogozni a szálakat vagy legalábbis azok egy részét.

A teljes cikk >>

#StopLossManager #stoploss #bitcoin #hype