Pozitív fejlemények Európából: Elkészült a francia ICO szabályozás

2018.09.19

Utoljára március utolsó napjaiban számoltunk be a franciaországi fejleményekről, a pénzügyminiszter kriptopénzekkel, ICO-kal és blokklánc technológiával kapcsolatos, látványos fordulása után.

A kormánytag korábban egyértelműen elutasító volt a kriptókkal kapcsolatban, azokat a szokásos módon mosta össze pénzmosással, terrorizmus finanszírozással. A G20 csúcs előtt/alatt azonban történt valami: Bejelentették, hogy Franciaország jogi keretrendszeren dolgozik, mely szabályozná és megkönnyítené az ICO-k lebonyolítását az országban. Erősíteni szeretnék a pénzügyi technológiai központ szerepüket, ehhez pedig egységes, támogató szabályozás kell. Akkori véleménye szerint a blockchain és kriptopénz projektek bevonzása lesz ennek az egyik - ha nem a legfőbb - módja.

Fél év sem telt, máris fejleményekkel jelentkezhetünk:

Jogi keretrendszert hoztak létre, mely lehetőséget ad a francia cégeknek és szervezeteknek, hogy ICO formájában vonjanak be tőkét. Az ehhez szükséges engedélyeket a Pénzügyi Piacok Hatósága (Authorité des Marchés Financiers) fogja kiadni a szükséges feltételeknek való megfelelés esetén.

A szabályozás tartalmazza az ICO és a token hivatalos definícióját is. A tokenek például olyan immateriális javak, amelyek numerikus formában egy vagy több olyan jogot képviselnek, amelyet ki lehet adni, nyilvántartásba venni, megőrizni vagy átruházni egy megosztott elektronikus regisztrációs mechanizmus használatával, amely megkönnyíti azok tulajdonosának közvetlen vagy közvetett azonosítását.

A teljes cikk >>