Pénzügyi és tech óriások a Facebook kriptopénze mögött

2019.06.14

A Wall Street Journal híradása szerint több mint egytucatnyi pénzügyi és fizetési szolgáltató, valamint technológiai óriás állt be a Facebook GlobalCoin/Libra kezdeményezése mögé. 

Eddig a következő cégeket nevesítették: Visa, Mastercard, PayPal, Uber, Stripe, Booking.com, Mercadolibre. Ezek közül a Stripe weboldalakba, internetes szolgáltatásokba ágyazható fizetési megoldást kínál, a Mercadolibre pedig Dél-Amerika legnépszerűbb online piactere és aukciós platformja, mely 200 millió körüli felhasználóval rendelkezik és 18 országban van jelen.

Egy hete számoltunk be utoljára az eddigi legnagyobb belsős kriptós projekt fejleményeiről, egészen pontosan arról, hogy a "a Facebook feladni tervezi az eredetileg belsősnek szánt kriptopénz feletti irányítást, harmadik felek fognak a tranzakciókat validáló csomópontként részt venni a hálózat stabilitásának fenntartásában. Ez a lehetőség csomópontonként 10 millió dollárba fog kerülni, ezt pedig valahogy be kell gyűjteniük a résztvevőknek. Például stakelési jutalom formájában. A nagyobb kriptopénz projektek esetében több ezer csomópont vesz részt a hálózat fenntartásában, jelen esetben semmi bővebb infónk nincs azon kívül, hogy lesznek külsős node-ok."

Korábbi híradások szerint a Facebook egymilliárd dollárt tervezett bevonni a projekthez, ezt akár összesen száz partner csatlakozásával is megteheti. Az is látható a fenti szűkös listából, hogy igyekeznek az online fizetések minden szegletét lefedni. Nagyon érdekes a VISA, MasterCard és PayPal csatlakozása, hiszen első ránézésre pont az ő bizniszüket teszi tönkre az instant pénzküldős, weboldalakba és szolgáltatásokba ágyazható Facebook termék.

Több forrás szerint is június 18-án leplezik le a projektet. Néhány napon belül tehát megtudhatjuk, hogy a nemzetközi pénzküldésen kívül mire lesz használható a belsős fabatka, melytől sokan azt várják, hogy felkelti a tömegek érdeklődését a valódi kriptopénzek iránt.

Köszönjük a KriptoAkadémia támogatását!

Eredeti cikk >>