Netflix és AirBnB kriptóval, ajándékkártyán keresztül

2019.04.04

Múlt héttől Netflix és AirBnB kuponok is vásárolhatók kriptopénzzel a Bitrefill szolgáltatásán keresztül, ezzel pedig közvetetten a világ legnépszerűbb streaming- és szállásfoglaló szolgáltatása is igénybe vehető anélkül, hogy a felhasználóknak fiatra kellene váltaniuk kriptóikat.
A lehetőség egyelőre csak az USA-ban érhető el, reményeink szerint előbb-utóbb Európa is sorra kerül.

A felületen bitcoin, ethereum, litecoin, dash és dogecoin (1 doge = 1 doge) használható, a vásárolni kívánt termék és az összeg kiválasztása után a partnereiknél használható voucher kódokat kapunk. Magyarországon sajnos az amerikaihoz képest szegényes a választék, azonban még így is érdemes lehet rápillantani, hiszen például Steam vouncher mellett szállásfoglaláshoz vagy VPN vásárláshoz használható opciót is találunk az oldalon. 

Azért nagy szám a Bitrefill és társainak tempós növekedése, mert hamarosan eljutunk arra a szintre, mikor nem lesz szükség a kriptopénzek dollára, euróra vagy forintra történő visszaváltására ahhoz, hogy használni tudjuk azokat. Az utóbbi évtized a tapasztalatai alapján előbb-utóbb tartósan emelkedőbe fordulhat a piac, ekkor áll elő a gyakran emlegetett probléma, hogy az ember még ha tudna, sem akarna pl. bitcoint költeni, hiszen ezzel elesik a későbbi emelkedés fiatban mért profitjától.

A megoldást itt az jelentheti, ha bitcoinból költünk, majd rendszeres időközönként - akár a fizetésünk beérkezésekor - piaci áron (a költési árfolyam közelében) fiatból vásárolunk bitcoint, ezzel egy kicsit mi is hozzájárulhatunk az adopció és az árfolyamok növekedéséhez. 

Köszönjük a KriptoAkadémia támogatását!

Eredeti cikk >>