Morgan Stanley pozitívan látja a kriptovaluták jövőjét

2018.11.17


2017-es jelentéséhez képest a jelenlegi riport pozitív hangvételű. Magában foglalja a Bitcoin fejlődési szakaszait, a jelenlegi "stablecoin" trendet, a bankok és szabályozók reakcióit az elmúlt 6 hónap során. Felsorolja a Bitcoin esetében továbbra is fennálló negatív tulajdonságokat, például az energiafogyasztást vagy a szilárd szabályozás hiányát. Felfedi, hogy a befektetések elkezdtek a szektorba áramlani, mely alapján kedvező jövőt prognosztizál a kriptovaluták számára.

"Úgy gondoljuk, hogy az elkövetkezendő években a pénzpiacok a kriptovaluta kereskedelem felé fognak mozdulni, lebonyolításuk pedig az elosztott főkönyveken keresztül történik majd a bankrendszerek helyett."

A riport említést tesz a kriptovaluta szektorban történt talán legkiemelkedőbb változásról: a "stablecoin-ok" elterjedéséről. A stablecoin olyan kriptopénz, melynek árfolyama valamilyen fiat pénzhez vagy egyéb eszközhöz van kötve, annak érdekében, hogy csökkentsék a volatilitását.

A szakemberek szerint hiába a pozitív fogadtatás és a támogatás, nyilvánvalóan nem minden stablecoin fog túlélni. A széles körű adaptáció abban az esetben lehetséges, ha az adott coin jellemzői között szerepel az alacsony tranzakciós költség, a magas likviditás és a konkrét szabályozási struktúra.

Legismertebb az USDT (Tether), melynek kereskedési árfolyama a dollár árfolyamával körülbelül egy szinten mozog. A coinmarketcap adatai szerint jelenleg a 10. helyet foglalja el 1,7 milliárd dolláros tőkeértékével.

Tovább a cikkhez >>