Mi az a HODL stratégia?

2018.09.18

A stratégia lényege, hogy aki nem tartja magát elég jó kereskedőnek, úgy dönt, hogy inkább nem adja el coinjait, mivel nem látja előre az árfolyamok alakulását. A kereskedéshez viszont érteni kell. Ha rossz időpontban adná el bitcoinjait, akkor könnyen lehet, hogy ebből csak a "jó" és tapasztalt kereskedők profitálnának.

Tehát gyakorlatilag addig vár, amíg az árfolyam számára elég magas nem lesz, hogy biztosan kimagasló nyereséget érjen el. A hodlerek ugyan nem örülnek az árfolyamesésnek, de nem valószínű, hogy egy-egy negatív hír hatására tömegesen az eladás mellett döntsenek, pánikot okozva a piacon, mely eladáshullámhoz is vezethetne.

Honnét származik a HODL kifejezés?

2013 decemberében egy Bitcoin fórumon az egyik felhasználó fejtette ki stratégiáját, melyben leírta ezt a folyamatot. De bejegyzésében - állítása szerint a túlzott whisky fogyasztás miatt - elgépelte a "hold" (jelentése: tartani) igét és helyette azt írta: I am hodling. A közösségnek viszont megtetszett a kifejezés és ahogy ilyenkor lenni szokott, elterjedt.

Forrás: https://bitcoinkepzes.hu/ hírlevél