Kriptopénztárcák

2019.01.17

Megszerezett kriptopénzeinket számos módon tudjuk tárolni, melyek közül a legegyszerűbb megoldást a webes walletek nyújtják, amelyek bárhol bármikor bármilyen eszközről elérhetőek, hiszen az internethez kapcsolódnak. Ezzel szemben vannak úgy nevezett hardveres pénztárcák, amelyek egy külső tárolót jelentenek, és nem kapcsolódnak az internethez, ezáltal biztonságosabbak webes társaiktól.
Választhatunk nem digitális pénztárcát is, amelyek papír alapúak, ezeken a nyilvános és magán kulcs található QR kód formájában.

Abban az esetben pedig ha saját eszközeinken (mobilunkon, asztali gépünkön) szeretnénk tárolni a kriptopénzeket akkor a szoftveres pénztárcákat ajánljuk.

Hamarosan azonban egy újításnak köszönhetően már csuklónkon is tárolhatjuk meglévő kriptovalutáinkat . A. Favre & Fils luxus óra gyártó ugyanis bejelentette, hogy egy mechanikus karórán dolgoznak, melybe elhelyeznek egy kriptopénz tárcát is. A három évszázadra visszatekintő gyár közleménye szerint csúcskategóriás biztonsági megoldásokon dolgoznak, egyedi technológiával óvják vásárlóik kriptopénzeit.

2019 második negyedévében érkezik az óra, előreláthatólag 102.000 - 153.000 dollár között lesz az ára, amely nagyban függ majd a felhasznált anyagoktól (ezüst, arany stb.) és a tudásszint nagyságától.

Laurent Favre, a cég első embere szerint valami "hasznosat" akarnak adni a kriptopénz közösségnek, amely garantálja a biztonságot, és nem csupán egy újabb luxusóra.

Az óra elkészítésében a Svájci Kriptopénz Tanácsadók bizottsága is részt vesz, sőt, a legendás francia játékgyártó, az Ubisoft szakértői is.

Az újítás jól jelzi, hogy a kriptopénzek elterjedése továbbra sem torpant meg, sőt egyre nagyobb népszerűségnek örvend.