Kriptopénz ABC

2019.05.09

  • Vajon lufi a bitcoin, vagy tényleg ez a jövő?
  • Hol fizethetünk, és hogyan kereskedhetünk kriptopénzzel?
  • Mitől olyan biztonságos és átlátható a blokklánc?

Többek között ezekre a kérdésekre is választkaphatunk a Kriptopénz ABC című könyvből.

Az első kriptopénz mindössze 2009 óta létezik - ekkor indította útjára a rejtélyes Satoshi Nakamoto a bitcoint. A digitális pénz azóta fizetőeszközként és befektetési lehetőségként is széles körben elterjedt, az alapját képező blokklánc-technológia pedig számos iparágban forradalmi változásokat hozott. Ennek ellenére még ma is viszonylag kevesen rendelkeznek magabiztos tudással erről az innovatív, új területről.

A Kriptopénz ABC nemzetközileg elismert szakértő szerzői kalauzolnak végig a legfontosabb tudnivalókon. Szó esik a bitcoin születéséről, a kriptopénzbányászatról, -kibocsátásról és -kereskedelemről, valamint sorra veszik a technológiában rejlő lehetőségeket és az iparág hatásait is. A közérthetően megfogalmazott, hasznos ismeretek és gyakorlati példák segítségével átfogó képet kapunk a témáról - akár csak tájékozottabbak szeretnénk lenni a kriptopénzek és a blokklánc világában, akár a befektetésen gondolkodunk, sőt akkor is, ha az iparágban szeretnénk elhelyezkedni.


Szerzők:

Pataki Gábor

CoinBroker.hu alapítója, 25 éve kezdett el tőzsdei befektetésekkel foglalkozni, a Meetup Kriptovaluta csoport vezetőjeként igyekszik a blockchain technológiát - ezen belül a kriptovalutákat - a hazai digitális kultúra részévé tenni.

Üzletfejlesztési szakértőként dolgozik mobilfizetési területén közel húsz éve.

"Zöldmezős" üzletfejlesztési projekteket részesíti előnyben, ilyen volt az SMS Bróker tőzsdei kereskedési rendszer, az Első Mobilfizetési Rendszer és a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer fejlesztése is, melyeket üzletfejlesztési vezetőként támogatott.
Elkötelezett híve a közösségi gazdasági modellnek, a Sharing Economy Szövetség alapító elnökeként támogatja a hazai vállalkozások fejlődését.

Györfi András

Biológusnak indult, innovatív, elsősorban az informatikához kötődő projektekre váltott. Újszerű társkereső oldalak, az online oktatást segítő felületek kötődnek a nevéhez, mindemellett újságíróként gazdasági- és technológiai témákban ír régóta. A Kripto Akadémia szerkesztőjeként segíti a kriptopénzek, és a blokklánc technológia hazai fejlődését.

Léderer András

A MacDoki alapítója, a kriptopénzbányászat egyik legfelkészültebb hazai képviselője, regisztrált Bitcoin-szakértő. macdoki.hu

Paluska Ferenc

Okleveles közgazdász, pénzügyi elemző, fintech, blokkláncszakértő.

Paluska.hu

Trinh Anh Tuan

Egyetemi docens, a Corvinus Fintech Center vezetője, a blokklánc-technológia nemzetközileg elismert szakértője.

fintech.uni-corvnius.hu

A szerzők zárt Facebook csoportja, ahol örömmel válaszolnak kérdésekre és újdonságokkal is jelentkeznek: 🌐 facebook.com/groups/kriptopenzabc