Javulhat a kriptovalutával kereskedés biztonsága

2018.06.21

Az árfolyam-ingadozásból fakadó kockázatokat küszöbölheti ki, de legalábbis jelentősen mérsékli a tőzsdei kereskedésben egy magyar fejlesztésű szoftver.

A jelenleg béta fázisban működő program már alkalmazható a világ második legnagyobb kriptotőzsdéjén, a Binance-on, és hamarosan a hagyományos kereskedési platformokon is elérhetővé válhat.

A kriptovaluta-kereskedelem fénykorát éli, egyre többen használják az online tőzsdei platformokat, a növekvő keresletet pedig hatalmas erőforrásokkal rendelkező kriptovaluta-tőzsdék szolgálják ki. Ugyan a digitális pénzek nagyfokú árfolyam-ingadozása kiváló lehetőség a profitszerzésre, de a kockázatok is jelentősek, és a kereskedési platformok sem biztosítanak teljes körű védelmet az ingadozások ellen. Erre a problémára kínál megoldást egy teljes egészében magyar fejlesztésű szoftver, amely lehetővé teszi a stop-loss funkció teljes körű, hatékony használatát. (A stop-loss funkció egy választott árfolyamon automatikusan zárja a pozíciót, akkor is, ha a piaci ár már meghaladta azt.) - A legtöbb tőzsdei platformon, még ha rendelkeznek is stop-loss funkcióval, nincs lehetőség hagyományos pénznemekkel való kereskedésre, ezért nem képesek védelmet biztosítani az árfolyam-ingadozások ellen - mutatott rá Pataki Gábor, a szoftvert fejlesztő Trade Innovation Kft. alapítója.

A Stop-Loss Manager® kiegészítő funkciókat párosít a kriptovaluta-tőzsdékhez, függetlenül attól, hogy az adott platform támogatja-e ezeket, így lehetőség nyílik az elért eredmény biztosítására, az eladott pozíciók visszavásárlására és tőkevédelemre is. A kereskedők a szoftver segítségével egy platformról követhetik és menedzselhetik az akár több felületen szétoszló portfóliójukat.

https://magyaridok.hu/gazdasag/javulhat-a-kriptovalutaval-kereskedes-biztonsaga-3217024/

A cikk a Magyar Idők c. napilap nyomtatott kiadásában jelent meg.