Ha válság lesz, a fiatalok átnyergelnek BTC-re?

2018.09.20

Először történt meg a gazdaságtörténetben, hogy az amerikai háztartások megtakarítása meghaladta az ezer milliárd dolláros értékhatárt. Ennek hátterében a részvény és az ingatlanpiac szárnyalása áll, szakértők szerint azonban a nagy emelkedést összeomlás követheti, méghozzá hamarosan.

A korábban sosem látott összérték a megtakarításokban azzal párhuzamosan jelent meg, hogy az amerikai családok bevételei szinte semennyit sem változtak, a folyamat sokak szerint hosszútávon fenntarthatatlan.

"A megtakarítások nem növekedhetnek ennyivel gyorsabban, mint a bevételek, előbb vagy utóbb korrekció lesz, akárcsak 2000-ben vagy 2007-ben." - Russ Mould, az AJ Bell Investment befektetési igazgatója.

Mould egyetértett abban, hogy az amerikai részvények a valaha látott legerősebb bikapiacon vannak túl, emellett az ingatlanok értéke is magas, ez a két tényező vezetett a háztartások megtakarításainak jelentős növekedéséhez. Azonban ha a növekvő megtakarítások mögött nincsenek megnövekedett bevételek, akkor fennáll a korrekció veszélye.

Russ Mould
Russ Mould