Egyre fontosabbá válik a hagyományos pénzügyi termékek digitalizációja, tokenizációja

2018.12.04

State Street: Nagyon nagy az érdeklődés kriptopénz tárolási szolgáltatás iránt, de...

A 226 éves State Street az Egyesült Államok második legöregebb bankja és mellesleg a világ legnagyobb intézményi letétkezelési (custodian) szolgáltatója. Közel 3 ezermilliárd dollárt kezelnek, és tízszer ennyit, 33,12 ezermilliárd dollárt tárolnak. A bank idén 259. a Fortune 500-as listán, és a nemzetközi Pénzügyi Stabilitási Tanács szerint egyike azoknak az óriásbankoknak, amelyek már túl nagyok ahhoz, hogy elbukjanak ("too big to fail").

State Street: Nagyon nagy az érdeklődés kriptopénz tárolási szolgáltatás iránt, de...


A State Street digitális termékfejlesztésért és innovációért felelő igazgatója néhány nappal ezelőtt a Block FS konferencián beszélt, egy intézményi kriptopénz letétkezelési szolgáltatásokkal kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen. Jay Biancamano elmondta, hogy nagyon nagy az érdeklődés a meglévő ügyfeleik között a kriptovagyontárgyak iránt, zajlik is náluk blokklánccal kapcsolatos termékfejlesztés, de a kriptós (pl. Coinbase) és hagyományos banki (pl. Bank of America) konkurenciával ellentétben, egyelőre nem indítják el saját tárolási szolgáltatásukat.

Hogy miért? "Az ügyfeleink számára egyelőre nem sürgős, hogy ezekbe az eszközökbe mozogjanak." Az ügyfeleik egyébként nem egyének, hanem intézményi befektetők, akik a saját ügyfeleik számára tárolnának nagy mennyiségű kriptopénzt vagy tokent, de nem rendelkeznek az ehhez szükséges saját engedéllyekkel, kapacitással, szakértelemmel. Tehát nagy az érdeklődés, de nem indítják saját szolgáltatásukat? Valószínűleg az ügyfeleikhez hasonlóan kivárnak, míg a piac új erőre nem kap.

Azt is kifejtette, hogy már nem csak kriptopénzekről van szó, egyre fontosabbá valik a hagyományos pénzügyi termékek digitalizációja, tokenizációja.

A cég egyébként idén év elején jelentette be, hogy már több, mint 4 éve elemzik a blokklánc technológia lehetőségeit, szakembereik a nyílt forráskódú projektek fejlesztésében is részt vesznek [Hoppá...]. A színfalak mögött pedig komoly befektetéssel, saját szolgáltatásaikat és a partnereik közötti tranzakciókat javító, blokklánc technológiát használó termékeket fejlesztenek, melyek 2019 során kerülhetnek bevezetésre.

Köszönjük a KriptoAkadémia együttműködését!

Olvass tovább >>


#StoplossManager #crypto #kriptovaluta #StateStreet #Fortune #ledger #tokenizáció #