Binance hack: a tőzsde igazgatója is nyilatkozott a támadásról

2019.05.09

Tegnap a Binance igazgatója élő adásban nyilatkozott a tőzsdést ért támadásról.

CZ viharvert arccal jelent meg a kamera előtt. Mint elmondta már 29 órája nem aludt és a kollégái is azzal töltötték az éjszakát, hogy elejét vegyék a további betörési kísérleteknek.

A közvetítés elején megerősítette, amit már a reggeli közleményből is megtudhattunk: kifinomult módszerrel törték fel őket, a teljes helyreállítás pedig valószínűleg egy hetet fog igénybe venni. Ezen időszak alatt nem lesz lehetőség a kiutalásokra.

A 2FA azonosítást és az API kulcsokat használóknak is azt javasolta, hogy belépés után kapcsolják ki és aktiválják újra a szolgáltatást. Ezzel egy új azonosítót hoz létre a rendszer, amihez már biztosan nem tudnak hozzáférni a támadók.

A hackerek nem magukat a 2FA kódokat, hanem a kulcsok elvesztése esetére legenerált helyreállító jelszavakat szerezhették meg, azonban egy új 2FA jelszó létrehozásával a helyreállító kód is megváltozik. A változtatásra a fiókotokban, a 2FA beállításoknál van lehetőségetek. Ehhez ki kell kapcsolnotok (Disable), majd újra engedélyeznetek kell (Enable) ezt az opciót.

Pontosan még nem tudják, hogy hány számla lehetett érintett.

Több nagy tőzsde (pl.: Coinbase) is jelezte nekik a támogatását. A veszteséget 100%-ban saját zsebből fogják kifizetni, ezzel nem lesz probléma. Az együttműködés során megpróbálják elvágni a hackerek útját a leglikvidebb tőzsdéktől és fekete listára teszik az ismert wallet címeket.

Felmerült egy "reorganizáció" végrehajtása, ami lényegében egy, a legnagyobb minerek bevonásával történő 51%-os támadás lenne. Ezzel újra tudnák írni a blokklánc adatait, ugyanakkor tudják, hogy egy ilyen esemény alapvetően megkérdőjelezhetné a Bitcoinba vetett hitet és bizalmat. Az ötlet a közösségtől és bitcoin fejlesztőktől érkezett, ők nem gondoltak rá, hogy ez lehetséges lenne. A videóban CZ még arról beszélt, hogy minden lehetőséget alaposan át fognak gondolni, de azóta már több szakértővel is egyeztettek és elvetették ezt a lehetőséget.

A videó további részében a Binance-et érintő általánosabb témákról volt szó. 

Köszönjük a KriptoAkadémia támogatását!

Eredeti cikk >>