Az új vásárlói piac indulásának három lehetséges módja

2018.08.22

A borítókép a piaci ciklusok lassan már unásig ismételt felépítését mutatja a befektetői érzelmek kiemelésével. A piacra tapasztalatlanul érkezők, és ez így van a részvényeknél és a kriptóknál is, gyakran pont az ellenkezőjét csinálják annak, mint ami optimális lenne: FOMO hatására a nagy piaci optimizmus közepette drágán vesznek, majd nagy esések végén, a legnagyobb pánik időszakában adnak el, komoly mínuszban zárva.

Mindannyiunkkal előfordult, úgyhogy ne érezd magad kellemetlenül, ha veled is, kedves Olvasó!

Ma reggel egy érdekes bejegyzést olvastunk a Coindesken a medve (eladói) piac meredeken zuhanó, "kapituláció" szakaszáról és szükségességéről az alacsonyan eladni hajlandók kirázása, és az új emelkedő trend indulása szempontjából. Az eredeti cikkben remek képekkel illusztrálják a mondanivalót, így ezeket fogjuk felhasználni saját kommentárral. 3 lehetőséget vesézünk ki:

#1 Már túl vagyunk a nehezén (!?)


Ezen verzió szerint komolyabb esés már nem várható, a 6000$ láthatóan tart, a 2012-es aljat a (logaritmikus) charton összekötve a 2016-2017-es aljakkal megkapjuk azt a trendvonalat, ameddig még kioldalazhat az árfolyam mielőtt újabb hegymenetbe kapcsol. Sokan a sokat emlegetett ETF elfogadását, esetleg az őszi Bakkt indulást várják messiásként, melyek indíthatják a következő bulit.

Látható, hogy 2015 során az akkor nagy, emelkedő trendvonal nem volt elég a pattanáshoz, a letörés után még hosszú oldalazás következett. A kriptós közösség egybehangzó véleménye szerint ma sokkal fejlettebb a piac, mint akkor, és esélytelen, hogy olyan hosszú oldalazás jöjjön, mint akkor. 

Tovább a cikkhez >>