Az Ethereum nem értékpapír

2019.03.13

Számtalan különféle virtuális valuta létezik a piacon, melyet a szabályozó szervek folyamatosan vizsgálnak világszerte. Létezik számos token, melyet értékpapírként azonosítanak, de az Ethereum jelenleg nem tartozik közéjük a SEC elnöke szerint.

Az Amerikai Értékpapír-, és Tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke - Jay Clayton - megerősítette, hogy az Ethereum és más kriptovaluták nem minősülnek értékpapírnak az USA törvényei szerint.

Az a tény, hogy az Ethereum nem minősül értékpapírnak kifejezetten jó hír a kriptopiac számára, mert nem kell attól tartani, hogy a törvények miatt a kriptotőzsdék arra kényszerülnének, hogy dobják az Ethereumot. Ez azért is pozitív fejlemény, mivel a legtöbb coin nem kívánja magát értékpapírként azonosítani.

Clayton Ted Budd képviselőnek küldött levelében fejtette ki véleményét, melyben arra kérték, hogy tisztázza a SEC álláspontját az Ethereummal kapcsolatban, illetve, hogy nyilatkozzon arról egyetért-e a SEC pénzügyi vezetőjének - William Hinman-nek - az Ethereummal kapcsolatos véleményével.

Clayton egyetért azzal az értékeléssel, mely szerint az ETH nem értékpapír. Ha a hálózat, melyen az adott token vagy coin működik eléggé decentralizált, akkor a valuta nem értékpapír.

Ugyan Clayton nem említett egyetlen konkrét valutát sem, de a levél azt sugallja, hogy az Ethereum és a hozzá hasonló kriptók nem értékpapírok. 

Eredeti cikk >>