Az altok kétharmada még mindig 90%-os mínuszban van a csúcshoz képest

2019.07.08

A bitcoin árfolyama szépen növekedett az utóbbi fél évben, de ha nem volt az egyenlegünkön a legnagyobb kriptopénzből, akkor az altcoinjaink nagy emelkedéseire hiába vártunk - néhány kivételtől eltekintve.

A LongHash számszerűsítette nekünk, hogy pontosan hány altcoinnak nem sikerült újra elérni azokat a történelmi csúcsokat, amiket főleg 2017-ben láttunk tőlük. A kutatásukból kiderül, hogy a top 169 kriptopénzből 114 árfolyama a történelmi csúcstól 90%-al elmaradva áll jelenleg is.
Ez a vizsgált altcoinok kétharmada.

Mennyire estek ez altok saját történelmi csúcsukhoz képest, az esés mértékével csoportosítva.
Mennyire estek ez altok saját történelmi csúcsukhoz képest, az esés mértékével csoportosítva.

Ezen kívül 34 altcoin árfolyama 80-89%-al van elmaradva a történelmi csúcstól. A 20%-nál kevesebb zuhanást megélt altokból mindössze néhány darab létezik.

Tegyük fel, hogy holnap az összes kriptopénz árfolyama 1000 százalékkal ugrana meg. A bitcoinnak nagyjából 110 000 dollárra nőne az árfolyama, vagyis ötször akkorára, mint a történelmi csúcsán volt. De ugyanebben a helyzetben az altcoinok 70%-a még mindig nem érné el a 2017-es vagy 2018-as történelmi csúcsát. Még egy dupla ennyi, tízszeres ugrással sem.

Magyarázat lehet, hogy azok a befektetők, akik 2019-ben fektettek be először kriptopénzekbe, egyből a Bitcoinhoz fordultak. Az intézményes befektetők felől érkező, és a Libra kapcsán a megújult érdeklődést valószínűleg a Bitcoin vitorlája fogta fel.
Egy másik magyarázat szerint az altcoinok nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, egyik ipart sem forgatták fel, a csapatok feloszlottak, a fejlesztések lelassultak és egyik altcoin sem tudott igazán sok embert maga mögé állítani. Egyúttal sokan belátták, hogy a piac az elmúlt években eléggé eltúlozta az altcoinok árát és értékét.

Köszönjük a KriptoAkadémia támogatását!

Eredeti cikk >>