9000$ hatása a globális érdeklődésre

2019.06.17

A 9000-es szint első idei elérésével indult korrekció nem bizonyult tartósnak, tegnap este új idei csúcsot ért el a bitcoin árfolyama 9400$ környékén. 

Nézzük, hogy az április-májusi meredek felfutás, majd a 9000 újbóli áttörése milyen hatással volt a keresésekre:

A bitcoinnal kapcsolatos (nem csak a "bitcoin", hanem a témakör) keresések a héten a 2017 decemberében mért érték 13%-át érték el. Ez körülbelül fele annyi, mint amit amit 2019. május első hete produkált. Az árfolyamok közel 200%-os emelkedése a globális keresések számában nem mutatkozik, ami több dolgot is jelezhet:

  • Azok akik már tapasztaltak a területen, nem keresnek, hanem tudják, hogy mely portálokat (tőzsdék, brókerek, árfolyam infó, stb) akarják látogatni.
  • A nagybefektetők számára idénre lehetségessé vált a szabályozott, biztonságos tárolás, 3-4000 között felhalmoztak, de ők sem valósznű, hogy beírják a "buy bitcoin" szavakat a keresőbe.
  • A 2017-es nagy hisztériát a kisbefektetők okozták, de az igazi FOMO a keresésekben csak 10.000 átlépése után látszik. Azok közül, akik csúcs közeli vásárlással megégették magukat, neadjisten nagy mínuszban eladtak, egyelőre nem érzik szükségét egy újabb kudarcnak, nem valószínű, hogy gyakran keresnek a témában. Van rá esély, hogy ha valaha újra tartósan 20k fölé ér az árfolyam, a világszintű FOMO is újra beindul.

A grafikonon a bitcoin (kék) és arany (piros) téma keresései láthatók az utóbbi öt évből. Az egyébként szépen, egyenletesen emelkedő arany keresések számához képest eltörpül a bitcoin iránti érdeklődés, azonban pont az említett időszakban, 2017 novemberétől kezdve egy meredek emelkedéssel néhány héten keresztül dupla annyi keresés volt a kriptopénzre, mint a hagyományos globális értéktároló eszközre. Mikor a bitcoin keresések száma tartósan megközelíti az aranyét, a bitcoin értéktároló funkciójának mainstream szakaszába ér, a tippem szerint a mostani értékének többszörösén. 

A közelgő ultimate médiahack

A keresések számának alakulására biztosan komoly hatása lesz a közelgő Justin Sun - Warren Buffett jótékonysági ebédnek, ahová a Tron vezetője hetedmagát viheti magával. A tegnapi napon felkérte Charlie Lee-t, a Litecoin projekt vezetőjét, aki persze él is a lehetőséggel. Kiszámítható választás volt. Az esemény óriási médiafigyelmet fog generálni, mely akár még előre is mozdíthatja a kriptopénzek ügyét.

Köszönjük a KriptoAkadémia támogatását!

Eredeti cikk >>