61% százalékos bukási arány a máltai ICO vizsgán

2018.10.26

A máltai kormány által kifejlesztett pénzügyi szolgáltatókra vonatkozó vizsgán a jelentkezőknek mindössze a 39%-a megy át. A vizsgát kötelező teljesítenie minden kriptovállalkozásnak a virtuális pénzügyi eszközökre hozott törvény értelmében (Virtual Financial Assets Act).Magas a bukási arány

Málta virtuális pénzügyi eszközöket (VFA) szabályozó törvénye azon vállalkozásoknak lett kifejlesztve, melyek a kriptopénzek és elsődleges tokenkibocsátások területén kívánnak harmadik félként termékeket és szolgáltatásokat nyújtani. A törvény értelmében egy rövid tréningen kell átesniük és a tréning végén át kell menniük egy vizsgán.

Az első vizsga még szeptemberben volt és a máltai pénzügyi szolgáltató hatóság ennek kapcsán megjegyezte:
Közel kétharmada azoknak, akik kriptovaluta ügynöki engedélyt kértek elbuktak a hivatalos értékelésen, még a frissen bevezetett módosítások ellenére is, amelyeknek az volt a célja, hogy csökkentsék a bukási arányt.

A vizsgát a máltai pénzügyi szolgáltató hatóság (MFSA) fejlesztette ki és a pénzügyi szolgáltatók intézménye felügyeli.

A hírügynökség szerint több mint 250 ügyvéd, könyvelő és auditor jelentkezett a vizsgára, ahol többségében több választható opció közül kellett kiválasztani a helyes választ.

"Amint a papírok elbírálásra kerültek, azonnal nyilvánvalóvá, hogy a bukási arány extrém magas," a jelentés szerint még a módosított szabályok ellenére is mindössze 39% százalékuk ment át a vizsgán.Teljes cikk >>