2018-ban duplájára nőtt a kriptofelhasználók száma

2018.12.21

Hiába a medve piac - a felhasználók száma már az év első háromnegyedében megduplázódott. Az új belépők többsége magánszemély.

A kriptopiac 17 millió "ellenőrzött felhasználóval" bővült ebben az évben - derül ki egy cambridge-i alternatív pénzügyekkel foglalkozó ügynökség jelentéséből. A tanulmány szerint 2018 első háromnegyed évében közel megduplázódott a személyazonosított kriptofelhasználók száma: 18 millióról 35 millióra nőtt.

A Bloomberg megpróbálta értelmezni a tanulmányt, és ezt a következtetést vonta le belőle:

Az, hogy az árfolyam zuhanása közben ennyire megnövekedett a megerősített felhasználók száma, egy jele lehet annak, hogy helyreáll a piac.

Az elemzés később megjegyzi, hogy "a legtöbb felhasználó még mindig vagy spekuláns vagy hosszú távú befektető".

Több a magánszemély

Annak vizsgálata során, hogy ki fektet kriptopénzekbe, a Cambridge kutatócsapata megállapította, hogy az adatok szerint "a felhasználók nagy része - mind a régebbi, mind pedig az új belépők - magánszemélyek, nem pedig üzleti ügyfelek". A dokumentum kifejti, hogy ezek a magánszemélyek általában "kiskereskedelmi hobbibefektetők, fogyasztók, vagy olyan felhasználók, akik jobb befektetési vagy fizetési alternatívákat keresnek".

Beszámolók szerint a cudar piaci körülmények ellenére - amely ugye a BTC/USD árfolyam 2018-as negatív alakulásában nyilvánult meg -, pl. a Grayscale Bitcoin Investment Trust-ja is rekordszámú bitcoinbetétet jegyzett idén. Ezzel ők birtokolják a teljes forgalomban lévő BTC-készlet több mint egy százalékát. Az ICO-k egy novemberi elemzése viszont a piac harmadik negyedéves teljesítményét "általános csalódásként" jellemezte.


Eredeti cikk>>