A Visa globális fizetési hálózatot indít blockchain alapon

2019.06.13

A Visa határokon átívelő fizetési hálózatot indít bizonyos vonatkozásaiban blockchain alapon. A Visa B2B Connect hálózat azért jött létre, hogy megkönnyítse a globális pénzintézetek által lebonyolított kifizetéseket a vállalkozások és a kedvezményezettek közötti közvetlen bankközi tranzakciók lehetővé tételével. 

A hálózat már 30 kereskedelmi csatornán elérhető világszerte, ezzel gyors és könnyű nemzetközi kifizetések lebonyolítását biztosítva. 2019. év végére további terjeszkedés várható.

A Visa B2B Connect részben a blockchain technológián alapszik, olyan elemeket tartalmaz, mint a nyílt forrású elosztott főkönyv technológia (DLT). A technológiának köszönhetően a hálózat sokkal több adat továbbítására képes, mint bármely más létező fizetési rendszer. Mindez az IBM, a Bottomline Technologies és a FIS fintech cég együttműködésének eredményeként jött létre. A további fejlesztések érdekében a Visa állítólag a kriptográfiai rendszereket építő Chain-nel dolgozik együtt.

Szintén nem régi hír, hogy további partnerségi együttműködést kötöttek a japán üzenetküldő - LINE - üzemeltetőjével egy új blockchain és digitális fizetési megoldás létrehozására.

Korábban idén megjelent egy olyan jelentés a szoftver startup DataLight jóvoltából, mely azt állítja, hogy a Bitcoinban megvan a potenciál arra, hogy 10 éven belül helyettesítse az olyan globális fizetési rendszereket, mint a Visa vagy a Mastercard.

Eredeti cikk >>