“A pénz elkerülhetetlen jövője”

2018.10.02

Joseph Muscat, Málta jelenlegi miniszterelnöke egyre gyakrabban kerül szóba a kriptós szubkultúrában, tekintve, hogy élharcosa és híve a kriptopénzeknek, és sokat tesz azért, hogy eme eszközök és a mögöttük húzódó filozófia gyorsabban terjedjen a világban. 

A miniszterelnök öt nappal ezelőtt nem máshol, mint az ENSZ-ben szólalt fel, és témája többek között a kriptopénzek hatása volt a társadalom jövőjére.

Muscat hosszasan beszélt világnézetéről a diplomatákból álló hallgatóság előtt, mielőtt végül szóba hozta a blokklánc technológiát és a kriptopénzeket. (a videóban 14:20-tól)Kiemelte, hogy Málta az első a világon, amely részletes jogi keretrendszert dolgozott ki a kriptopénzek számára, melyek "előtte sokáig jogi vákuumban léteztek".

Elmondta, hogy a kriptopénzek, álláspontja szerint a pénz elkerülhetetlen jövője. Átláthatóbb, tisztább és tisztességesebb gazdaságot teremthet a mostaninál. 

Muscat érdemei elvitathatatlanok az ügy előre vitelével kapcsolatban, és az, hogy most egyenesen az ENSZ székházának fali közé vitte, komoly legitimációt adott a témának. Ki tudja, hogy a követek milyen gondolatokat visznek haza a gyűlésről, és ez a beszéd hosszú távon milyen hatással lehet közvetve.

Bárhogy is legyen, köszönjük Mr. Muscat!

Eredeti cikk >>