A blockchain(é) a jövő

2018.10.17

A blockchain fejlődését és fontosságát akár az internethez is hasonlíthatnánk. Lassan, de biztosan halad előre, folyamatosan beszivárog a vállalkozásokba, a kormányzatokba, az emberek mindennapi életébe. Az internet még 1983-ban indult, azóta emberek milliárdjai használják nap, mint nap. Hasonló vagy talán még ennél is nagyobb változást hozhat a blockchain technológia az életünkbe, főként az üzleti élet területén, de a közösségi szolgáltatások esetében mindenképpen.


Az alábbi 10 pont alátámasztja miért is a blokklánc a jövő technológiája:

1. Megoldást ad a digitális kor bizalmi problémáira

A becsület és tisztesség nemcsak etikai, hanem gazdasági kérdés is. A vállalkozások célja, hogy elnyerjék a vásárlók, a partnerek és a munkavállalók bizalmát. A blokklánc technológia maga biztosítja, sőt garantálja ezt az okosszerződéseken keresztül az emberek számára.

2. Új korszak a személyes adatok védelmében

Képzeljük el, milyen nagyszerű lenne, ha csak olyan adatokat kellene megosztani másokkal, amit mi is szeretnénk. A blokklánc technológia mindenkinek a segítségére lesz abban, hogy megvédje és kezelje személyes adatait a digitális világban. Igaz, hogy ez egyelőre sci-fi kategóriának tűnik, de a blokklánc mindezt valóra váltja.

3. Harmadik fél eltávolítása

A blokklánc technológia alapjaiban változtatja meg a dolgok menetét, újradefiniálja a bizalom fogalmát, legyen szó bármilyen tranzakcióról. A blokkláncon tárolt adatok ellenőrizhetők, átláthatók és megváltoztathatatlanok, mely nemcsak olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat, de magasabb fokú bizalmat is eredményez.

4. Garantálja a biztonságos és védett internet használatot

Az internet egyáltalán nem biztonságos és az emberek folyamatosan ki vannak téve a hackelésnek, spameknek vagy rosszindulatú akcióknak. A blokklánc ezt is megoldja, hiszen senki sem mehet vissza azért, hogy megváltoztasson visszamenőlegesen információkat.

Teljes cikk >>