A Bitcoin jelenleg az Internet 1992-es stádiumában van

2018.11.03

Wences Casares - Xapo alapító - Bloomberg nyilatkozata szerint a kriptovaluták még mindig korai szakaszban járnak és emiatt akár évtizedek is eltelhetnek míg sikeresnek bizonyulnak. Az Internet 1992-es állapotával megegyező stádiumban járunk, vagyis nagyon sikeres is lehet az elkövetkező években, de az is lehet, hogy mégsem így lesz. Szilárd meggyőződése, hogy a siker lehetősége még mindig sokkal nagyobb, mint a kudarcé.


Az argentin születésű Casares az úgynevezett "nulladik páciens", mármint ami a Bitcoint illeti. 2014-ben megalapította a Xapo-t, a Hong Kong-i központú startup vállalkozást, mely biztonságos Bitcoin pénztárcát és tárolási szolgáltatásokat kínál.

Casares korábban megjósolta, hogy legalább 7 év szükséges ahhoz, hogy eldőljön a BTC sikeres-e, és ha igen, akkor a BTC egy független, politikailag semleges értékképviselővé válhat, amire nagy szükség van.

Múlt évben azt vizionálta, hogy a BTC árfolyama az 1 millió dollárt is elérheti 5-10 éven belül. Ennek ellenére biztos benne, hogy a digitális valuták nem fogják felváltani a valós valutákat.

További információ: www.cointelegraph.com

Eredeti cikk >>