Hírek
Újdonságok, közlemények: Neked

Tegnap emberek milliói hallhattak először a bitcoinról és a kriptopénzekről az amerikai elnök tweetjeinek, és az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnökének kongresszusi meghallgatása jóvoltából. A több száz alkalommal eltemetett Bitcoin tizedik életévében odáig jutott, hogy a világ gazdasági szuperhatalmának vezetői lassan heti szinten...

A Kínai Jegybank állítólag saját kriptovaluta fejlesztésén dolgozik, válaszul a Facebook Libra coinjára, mivel ez utóbbira jelentős kockázati tényezőként tekintenek, mely megingathatja az ország vagy akár az egész világ pénzügyi rendszerét.

A Shapeshift 2014 augusztusában kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy segítségével gyorsan, egyszerűen és anonim módon lehessen vele BTC-t altcoinokra váltani.
2017-2018-ra már az egyik legismertebb és legnépszerűbb váltó szolgáltatássá fejlődött, többek között annak köszönhetően, hogy a legnépszerűbb tárcákban (Exodus, Jaxx, stb.)...

A amerikai képviselőház pénzügyi bizottsága írásban kereste meg Mark Zuckerberget és a Calibra ügyvezetőjét David Marcust, melyben arra kérik az illetékeseket, hogy függesszék fel a Libra coin és a Calibra pénztárca fejlesztését.

A Xinhua News Agency által kiadott elemzés azt mutathatja, hogy az állam kriptopénzekről alkotott véleményérét a nemzetközi politikai-gazdasági fejlemények is befolyásolják. A Xinhua állami hírügynökség oldalán megjelent elemzés szerint a Bitcoin menekülőeszközként funkcionál a gazdasági bizonytalanság időszakában.

A bitcoin hashrátája, a bányászat nehézsége a napokban újabb rekordot állított be. A Bitcoin hálózat hashrátája, amely több egyéb faktor mellett a kriptopénz blokkláncának biztonságosságát is megmutatja, az elmúlt pár hónapban folyamatosan emelkedett.