Gyakori kérdések
Azon vagyunk, hogy minden kérdésedre választ kapj!

Mire jó a Stop-Loss Automatizálás?

A Stop-Loss Manager® a kereskedési rendszerek által biztosított interfészek segítségével lehetőséget ad a befektetők számára, hogy előre meghatározott árfolyam szinteken, dollár alapon automatikus eladási vagy vételi ajánlatokat tegyenek. Legyen szó a tőke védelméről vagy az elért eredményszint biztosításáról, az elért profit maximalizálásáról vagy akár egy eladást követő automatikus visszavásárlásról. A Binance, Bitstamp és Kraken tőzsdékhez illeszthető a Stop-Loss Manager.

Kinek éri meg belevágni?

Amatőröknek és kezdőknek egyaránt megéri megtanulni egy forradalmian új árfolyam figyelő rendszer kezelését, hiszen ezáltal egyidejűleg több szolgáltatás válik elérhetővé:

  • Tőzsdei kereskedési rendszerekhez kapcsolódva, párhuzamos stop-loss ajánlatokat időzít
  • USD alapon biztosítja az árfolyamok figyelését, ajánlatok aktiválását (USDT)
  • Automatikus eladást és visszavásárlást tesz lehetővé
  • 'Stop-loss' dinamikus követése százalékban meghatározható (csúszó stop-loss)

  • Tőkevédelmi szint beállítás csökkenés %-ban USD alapon kerülhet meghatározásra akkor is, ha keresztárfolyamon, azaz például BTC vagy ETH ellenében van lehetőség értékesíteni a pozíciót
  • Elvárt nyereség menedzselése ( csúszó stop-loss alkalmazása, százalékos mérésben) egyedi módon került kialakításra, amely egy, a befektető által meghatározott elvárt nyereségszint elérését követően kerül aktiválásra
  • Az adatok a nap 24 órájában 5 másodpercenként frissülnek a tőzsdei rendszerekből

Hogyan lehet a szoftver kezelését megtanulni?

Cégünk havi rendszerességgel indít alaptanfolyamokat, melyek regisztrált előfizetők számára díjmentesen vehetők igénybe, azonban jelentkezéshez kötöttek. Az oktatások időpontjairól a Facebook oldalunkon tájékozódhatsz.

Mi az a Stop-Loss?

A stop-loss egy tőzsdei veszteséget minimalizáló vagy eredmény biztosító megoldás, használatával a kereskedő előre meghatározhatja a veszteség maximális nagyságát, illetve ha már elért nyereséget, bebiztosíthatja azt egy úgynevezett aktiválási árszinthez tartozó ajánlattal. A stop megbízást valójában egy inaktív időzített - a jövőbeni piaci eseményekhez illeszkedő - részvények, devizák és kriptovaluták kereskedése során használják napi rendszerességgel a gyakorlott befektetők. Stop-loss vételi megbízás akkor teljesül, ha az árfolyam emelkedve elér egy bizonyos szintet, míg a stop-loss eladói megbízás akkor teljesül, ha az árfolyam csökkenés elér egy, a felhasználó által előre meghatározott szintet, ami a pozíció lezárását eredményezi.

Milyen rendszerekben működik a Stop-Loss automatizálás?

A rendszer első körben kriptovaluta kereskedési rendszerekben működik, a világ legnagyobb forgalmú rendszerén a Binance-en és a legmagasabb szintű engedélyekkel rendelkező BitStamp-en. De a közeljövőben a Kraken rendszer és minden nagyobb kereskedési platform is elérhetővé válik, ahogy a részvénykereskedelem óriása az Interacitve Brokers rendszere is.

Keresztárfolyamokkal is lehet kereskedni? Kripto instrumentum (ethereum, bitcoin...)?

Természetesen azon kriptovaluta rendszerekben, ahol nem engedélyezett az USD-vel vagy EUR-val szemben történő üzletkötés, ott keresztárfolyamokon történik az ajánlatok kezelése, azonban az ajánlatok aktiválása USD alapon kerül meghatározásra, így valóban akkor teljesül egy stop-loss ajánlat, amikor a befektető szeretné.

Milyen tőzsdéken tudok kereskedni?

Első körben a Binance és a BitStamp tőzsdéken lesz elérhető a szolgáltatás, majd a Kraken-en és folyamatosan más nagyobb forgalmú kriptovaluta tőzsdéken is. Továbbá terveink szerint részvény és forex kereskedelemre is kiterjesztjük szolgáltatásunkat.

Mi az az API?

Az API (Application Programming Interface, röviden API) a kereskedési rendszerek által biztosított - titkosított csatornán keresztül működő - un. alkalmazásprogramozási interfész, amely a befektető által meghatározott funkciókra használható csak, mint például egyenleg lekérdezése, ajánlat indítása, törlése. A Stop-Loss Manager® - biztonságtechnikai okok miatt - nem támogatja a kriptovaluták transzferálásának lehetőségét API felületen keresztül.

Hogyan kell telepíteni a szoftvert?

A szolgáltatás interneten keresztül érhető el, azonban minden Előfizető saját virtuális számítógépet kap, így az API kulcsok titkosított kezelése és az ajánlatok engedélyezési folyamata a lehető legmagasabb biztonsági szintre emelkedik. A virtuális szerverre csak a szolgáltatás aktiválásakor kell bejelentkezni, azt követően titkosított csatornán (https), internetes felületen keresztül érhető el a rendszer valamennyi funkciója.

Milyen szolgáltatásokat nyújt a Stop-Loss Manager®?

A Stop-Loss Manager® csak és kizárólag olyan szolgáltatásokat tud nyújtani, amelyeket a befektetők saját kereskedési rendszerükben engedélyeztek a rendszer számára. Így lehetőség nyílik a portfólió összértékének dollárban történő követésére, melyről meghatározott időközönként e-mailben is kaphat értesítést a befektető. Továbbá új ajánlatok indítását is lehetővé teszi, melyhez kötelező kapcsolni egy tőkevédelmi (maximális veszteség) szintet és egy elvárt nyereségszintet is, mely szint elérését követően a rendszer elkezdi követni az árfolyamot a nap 24 órájában 5 másodpercenként történő frissítéssel, majd amikor az árfolyam csökkenésnek indul a befektető által meghatározott szinten teljesen automatikusan piaci, azaz azonnali eladási ajánlatot ad a befektető utasítása szerint.

Az eladói ajánlatok teljesülését követően lehetőség van az adott kriptovaluták - a jövőben részvények - automatikus visszavásárlására is. A visszavásárlás két módon történhet. Ha eladást követően tovább emelkedne az árfolyam, akkor is tud lépni a rendszer egy, a befektető által %-ban meghatározott szinten. Ha csökkenésnek indul az árfolyam, akkor a rendszer indít egy úgynevezett "csúszó stop-loss" vételt, melynek eredményeként, amikor ismételten emelkedésnek indul az árfolyam, a befektető által %-ban meghatározott szinten automatikusan visszavásárolja a rendelkezésre álló tőkének megfelelően az eladásnál több darabszámú kriptovalutát.

Mit jelent az árfolyamkövetés?

A Stop-Loss Manager® a nap 24 órájában 5 másodpercenként valamennyi követett ajánlat árfolyamát USD-re átszámolva követi, majd amikor a befektető által meghatározott árfolyam szintek teljesülnek, a befektető ajánlata automatikusan aktiválódik. 

Mekkora kockázatvállalási mértéket tudok beállítani?

A befektetők egyedi - tetszés szerinti - veszteség-, és nyereség szinteket határozhatnak meg %-os formában. Senkinek sem ajánlott a 20%-ot meghaladó veszteségszint vállalása, mivel az adott kriptovaluta visszavásárolható az automatikus visszavásárlás funkciónak köszönhetően.

Mennyi a maximális veszteség?

A befektető határozza meg, hogy mennyi kockázatot vállal.

A tőkém hány %-át érdemes kockáztatnom egy tranzakcióval?

A Stop-Loss Manager® nem ad befektetési tanácsot, de gyakorlati tapasztalatok szerint célszerű a befektetési portfólió diverzifikálása, azaz a kockázatok csökkentése érdekében a befektetési portfólió szétosztása.

Mit jelent a tőkevédelem?

A tőkevédelem egy stop-loss eladási megbízást jelent, amit a befektető a vásárlási árszint alatt határoz meg. A stop-loss eladás egy olyan inaktív ajánlat, amely az adott árfolyamszint teljesülése esetén automatikusan válik aktívvá és az az éppen aktuális árfolyamon kerül eladásra.

Hogyan tudom kivenni a nyereséget?

A nyereség realizálása és a nyereség tőzsdei kereskedelmi rendszerből történő kivétele két külön lépés. A Stop-Loss Manager® az elért nyereség biztosításában nyújt segítséget, azaz az adott tőzsdén eladásra kerül a pozíció. Mivel az esetek döntő többségében nincs mód a kereskedési rendszerből történő USD vagy EUR kiutalására (a BitStamp-en IGEN), így egy pénzváltóhoz (például: CoinCash.eu) vagy egy olyan kereskedési rendszerbe kell transzferálni (Withdraw) az eladás ellenében kapott kriptovalutát, ahol az átváltható USD-be vagy EUR-ba vagy akár magyar forintra is.

Bitcoin automatából, ATM-ből is ki tudom venni az ellenértéket?

Így abban az esetben juthatok hozzá a pénzemhez, ha azt az eladás ellenértékeként transzferálom az ATM által megadott című tárcába (eWallet). Fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluta ATM-eken keresztül történő átváltása a legdrágább módja a pénz kivételének/átváltásának.

Az automatizált eladás után a rendszer vissza tudja-e vásárolni a pozícióimat?

A Stop-Loss Manager® a követett, azaz feltételhez kötött eladási ajánlatok teljesülését követően képes automatikus visszavásárlást is indítani a befektető előzetes iránymutatásai alapján. 

nyszor vásárolhatom vissza egy nap a pozícióimat?

A rendszer korlátlan számú ajánlat bevitelére biztosít ajánlatadási lehetőséget, azonban az automatikus ajánlatbevitel egy újonnan indított befektetési pozíciót követően eladásra és automatikus visszavásárlásra koncentrálódik. Amennyiben teljesül az automatikus vásárlás, a befektetőnek kell ismételten követést, azaz tőkevédelmi- és elvárt nyereség szintre vonatkozó eladói árfolyamfigyelést beállítania.

Tartalmaz-e a szoftver javaslattevő indikátort?

A Stop-Loss Manager® egy tőzsdei árfolyamfigyelő és menedzser platform. A szoftver nem kereskedési robot és nem dönt a befektetési pozíció indításáról, ezáltal minden lépést a befektetők határoznak meg előzetesen az árfolyam szinthez kapcsolódóan!

Ad-e a rendszer ajánlatot a saját statisztikáim alapján?

A Stop-Loss Manager® nem ad tippeket, befektetési javaslatokat. A befektető kényelmét szolgálja, és annak igényei, döntései alapján cselekszik a nap 24 órájában.

Mi van akkor, ha nincs internetkapcsolat?

A Stop-Loss Manager® a szolgáltatást több központi árfolyam figyelő és minden befektető számára biztosított virtuális szerver támogatásával nyújtja, melyek magas rendelkezésre állású szerver központokban találhatók, ahol az internet kimaradás veszélye minimális. Így ha a befektetőnek nincs internet kapcsolata, ajánlatainak figyelése és az ajánlatok automatikus teljesülése akkor is biztosított.

Hogyan lehetek előfizető?

A Stop-Loss Manager® Béta szintű szoftver szolgáltatás, amely egyelőre csak azon felhasználók részére érhető el, akik részt vettek a CoinBroker oktatásain.

Nyújt-e hitelt a rendszer, ha kimerül az előfizetésem?

A rendszer sem befektetési tanácsadást, sem hitelnyújtást nem végez. Amennyiben a szolgáltatói díjra nincs fedezet, az árfolyamok figyelése felfüggesztésre kerül, melyről a rendszer e-mailben küld tájékoztatást a befektetők részére. 

Van-e kényszerzárás és milyen esetben?

Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy a szolgáltatás nyújtásához szükséges díj nem áll rendelkezésre, úgy a szolgáltatás nyújtását felfüggeszti, amelyről e-mailben értesítést küld az ügyfél számára.

Van olyan, hogy 0% a veszteségszint?

Nincs, mert ebben az esetben a rendszer azonnal lezárja az adott pozíciót. 

Ki vállal felelősséget az esetleges veszteségekért?

A befektetők saját maguk felelnek a befektetési döntéseikből adódó eredményekért. A Stop-Loss Manager® az elmaradt nyereségért, a keletkezett veszteségért nem vállal felelősséget. 

Honnan lehet letölteni a Stop-Loss Managert®?

A szolgáltatás online elérhető, nem szükséges letölteni vagy telepíteni.

Milyen operációs rendszerekre lesz optimalizálva?

Bármilyen operációs rendszerrel rendelkező számítógépről, okostelefonról elérhető.

Másolhatom-e a "tőzsdeguruk" kereskedését?

A Stop-Loss Manager® fejlesztési tervei között szerepel az ajánlat másolás és követés funkció bevezetése. 

Mennyi lesz a guru követés jutaléka?

A jövőben tervezzük, hogy lehetőséget biztosítunk a Stop-Loss Manager® rendszerét sikeresen alkalmazó felhasználók követésére. Minden nyereséges pozíció után a nyereség 20%-át vonja le a rendszer sikerdíjként.

Hogyan tudok beletanulni a tőzsdézésbe?

Az alapszintű oktatást követően további térítéses oktatási napokat szervezünk, amelyeken a rendszer előfizetői kedvezményes áron vehetnek majd részt.

Miben különbözik a mi szoftverünk a hagyományos tőzsdei rendszertől?

A Stop-Loss Manager® nem egy kereskedési rendszer, csupán egy jó kiegészítője a kereskedési rendszereknek, melyekhez interfészen (API) keresztül van lehetőség csatlakozni és előre meghatározott árfolyam szintekhez kapcsolódóan, automatizált módon a befektető döntése szerinti ajánlatokat időzíteni.

Külföldről mikor lesz használható/elérhető a rendszer?

A szolgáltatás nyújtása nem helyhez kötött, amennyiben valaki regisztrál, részt vesz a kötelező oktatáson és befizeti a virtuális szerver telepítési díját és a havidíjat, úgy használhatja is a rendszert.

Jogi nyilatkozat

Az oldalunkra felkerült tartalom kizárólag információs célt szolgál és nincs figyelemmel egyetlen felhasználónk vagy olvasónk befektetői céljaira sem. A tartalom nem minősül befektetési tanácsadásnak. Az itt olvasható információk, gondolatok csupán jelzés értékűnek tekinthetők, mivel annak pontossága és teljessége nem garantált. a kereskedési, illetve kockázatkezelési döntések meghozatalakor nem javasolt az oldalon található információkra támaszkodni. Az elhangzott vélemények, értékelések előzetes értesítés nélkül bármikor módosíthatóak.

Az oldalainkon található tartalom semmilyen esetben sem minősül befektetésre való ösztönzésnek, vagy pénzügyi döntésre buzdításnak, értékpapír vásárlásra vagy eladásra vonatkozó felhívásnak, még abban az esetben sem, ha valamely módszer mellett érvel vagy foglal állást. Jelen oldalainkon található információk és elemzések, cikkek szerzőinek magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítják meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt) 4§ (2). bek.8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Az előbbi írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, szerzői, a Kiadó kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon elérhető információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért és/vagy költségért.

Szoftverünk, a Stop-Loss Maganer®, egy ßéta (tesztelési) szakaszban lévő tőzsdei árfolyamfigyelő és menedzser szoftver, amely kizárólag szerver hoszting szolgáltatás keretében vehető igénybe. A Gyakran Ismételt Kérdésekben (GYIK) a teljesség igénye nélkül törekszünk lehető legjobb tudomásunk szerint megválaszolni, szoftverünk eddig működésével kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

A Béta szakaszban tesztelői szerződésünk és kockázatfeltáró nyilatkozat az alábbi linken érhető el: Tesztelési megállapodás